Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Τα κόκκινα παπούτσια στο Σχολείο μας ...

Η συγγραφέας Μαρία Θανοπούλου επισκέφθηκε το Σχολείο μας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009. Συναντήθηκε με τις τάξεις Δ & Στ, όπου τους διάβασε το βιβλίο της "Ο χορός των κόκκινων παπουτσιών", απάντησε στις απορίες των μαθητών και συζήτησε μαζί τους για τις ιστορίες που έχουν γράψει.
Ο μαθητής Ορέστης Τσαγκρασούλης, Δ' Τάξη, μας είπε: "Είναι ένα διδακτικό βιβλίο, που μέσα από τις περιπέτειες τριών παιδιών μας λέει πως να προσέχουμε τα δόντια μας. Μου άρεσε περισσότερο όταν τα παιδία ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει μαγικό αχλάδι κι έπρεπε να βουρτσίζουν τα δόντια τους κάθε μέρα. Αν έγραφα το βιβλίο θα έδινα την ίδια κατάληξη της ιστορίας μιας και έχει ενδιαφέρον. Από τους ήρωες της ιστορίας θα ταυτιζόμουνα περισσότερο με τον Ξενοφώντα γιατί του αρέσει πολύ η σοκολάτα και είναι δραστήριος όπως κι εγώ".
Η Μαρία Θανοπούλου γεννήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το 1958 και σήμερα ζει στην Περαία. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία. Αναδιοργάνωσε εθελοντικά τη δανειστική βιβλιοθήκη του ΠΟΣΠ στο δήμο Θερμαϊκού, η οποία λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2008. Ίδρυσε λέσχη ανάγνωσης φιλοσοφίας στην Περαία από τον Ιανουάριο του 2008, λέσχη ανάγνωσης λογοτεχνίας στην Περαία και στο Πλαγιάρι καθώς και λέσχη ανάγνωσης παιδικού βιβλίου στην Περαία και στο Πλαγιάρι, οι οποίες λειτουργούν από το Σεπτέμβριο του 2008 με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Ποιητικές συλλογές:
«Το αλκοολούχο ύδωρ», εκδ. Μαλλιάρης, 2005
Πεζογραφία:
«Μη σβήσεις το φως» (διηγηματικό μυθιστόρημα), εκδ. Μαλλιάρης, 2007
«Ο χορός των κόκκινων παπουτσιών» (παιδικό παραμύθι), εκδ. Μαλλιάρης, 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου