Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Διαδρομές στο Βιβλιοδάσος 2011


Στις 17 & 18 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός», διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στο βιβλίο και το περιβάλλον με προσκεκλημένους συγγραφείς τους Χρήστο Δημόπουλο, Κώστα Μάγο, Αγγελική Θάνου και Βασιλική Μπουλογιώργου. Οι συγγραφείς μύησαν τους μαθητές από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, που συμμετείχαν στο διήμερο στη μαγεία του παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου  ζωντανεύοντας με το λόγο, τις εικόνες και τις κούκλες.
Παράλληλα μια σειρά εργαστηρίων από :
ΚΠΕ Μακρινίτσας με τους Γραμματή Μακέλη, Υπεύθυνη  και Παναγιώτη Βίγκλα, Αναπληρωτή Υπεύθυνο για το δάσος
Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Βόλου με τους Ελένη Παπαλοπούλου, Εύη Σταφυλά και Δημήτρη Παπαλόπουλο για την υποδοχή στο καραγκούνικο σπίτι.
Την εκπαιδευτικό Θεοδοσία Ράπτου με εργαστήριο δημιουργικής γραφής και κατασκευής σκιάχτρων.
Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης Σταγιατών με οδηγό την Αντώνη Καναβάρη  με πεζοπορία στο παραδοσιακό μονοπάτι Πορταριά – Σταγιάτες.

Την Κάιτη Καραχάλιου μουσειοπαιδαγωγό με εργαστήριο μουσικοκινητικής.

Τους εκπαιδευτικούς
Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς Άρτεμη  Βραχνιά με κατασκευή μουσικών οργάνων.
Του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου Γιάννη Κοϊνάκη με εργαστήριο φωτογραφίας.
Έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους μέσα στο χώρο του σχολείου αλλά και στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.
Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν οι Υπεύθυνοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για Προγράμματα Πολιτισμού, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας Αντώνης Αντωνίου, Θανάσης Καραγιάννης, Παναγιώτης Τσιάκος.
Την όλη διοργάνωση συντόνισαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς Παπαοικονόμου Μαρία, Σαλταγιάννη Δήμητρα, Καραγιαννέλου Ιωάννα και Αναστασίου Λίλη που υλοποιούν τα αντίστοιχα καινοτόμα προγράμματα «Φιλαναγνωσίας» και «Λογοτεχνία και Περιβάλλον», καθώς και όλους του εκπαιδευτικούς του σχολείου που υποστήριξαν την δράση του διημέρου. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των υποστηρικτών του διημέρου κέτερινγκ «Νίκολας», Ζαχαροπλαστεία «Παπαγιάννης», Αρτοποιείο «Ιωαννίδης», Ξενοδοχείο «Ξενία Πορταριάς».












Οι φωτογραφίες είναι από το εργαστήριο της φωτογραφίας όπου συμμετείχε η Β τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς "Ν. Τσοποτός"











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου